Industriële fauteuils

Er zijn 16 producten
Toont 1 - 16 van de 16 items
Toont 1 - 16 van de 16 items

Een fauteuil is een voorwerp dat speciaal is ontworpen om in te relaxen. Meestal geplaatst in de woonkamer of slaapkamer, moet het comfortabel zijn, maar ook in overeenstemming met de stijl van de andere meubels in uw huis. Ontdek de BARAK 7 moderne design fauteuils in industriële stijl, evenals een verscheidenheid aan stoelen en krukken. Met zijn vintage industriële stijl zal uw nieuwe vintage fauteuil uw interieur compleet maken.

Een fauteuil voor uw ontspanning

Wilt u een fauteuil kopen voor uw woonkamer, slaapkamer of leeshoek? Het is van essentieel belang vooraf met een aantal parameters rekening te houden. Er zijn veel verschillende soorten fauteuils, variërend van cabriolets tot relaxfauteuils.

Behalve in de vorm zit het verschil ook in de basismaterialen, het ontwerp, de kleur, de bekleding, enzovoort. Zo is elke stoel ontworpen om te voldoen aan specifieke behoeften op het gebied van comfort, smaak en binnenhuisarchitectuur. In deze paar regels zullen wij u enkele tips geven die nuttig zullen zijn bij uw keuze, om de ideale fauteuil te vinden, degene die aan uw verwachtingen zal voldoen en die perfect zal passen bij uw interieur en uw meubelen in industriële stijl.

De verschillende soorten fauteuils

Ten eerste is er de relaxfauteuil, die zich, zoals de naam al zegt, onderscheidt door zijn comfort. Het hoofddoel ervan is comfort te garanderen en het bijvoorbeeld in een kantoor, een woonkamer of een leeshoek te plaatsen. Hij kan aan elk type lichaamsbouw worden aangepast met zijn hellende rugleuning en extra uitrusting die een voetensteun kan omvatten.

Dan is er de lederen cabriolet stoel, ideaal voor een koffiepauze of een moment van lezen. Hij heeft comfortabele armleuningen en een gebogen rugleuning die met zijn kussen de vorm van de rug omarmt. Een andere versie hiervan is de zogenaamde lederen clubzetel, die ook een gebogen rugleuning heeft, alleen is de bekleding vaak dikker.

Ontdek onze verschillende industriële stoelen en fauteuils, vooral in leder, in verschillende afmetingen op onze website. In het ruime assortiment industriële meubelen van BARAK 7 vindt u zeker wat u zoekt.

De keuze van de materialen

De keuze van de materialen is belangrijk omdat zij verantwoordelijk zijn voor de verschillen in comfort en esthetiek.

Eerst en vooral moet u de stoffering kiezen die aan uw verwachtingen beantwoordt. Hierbij moet worden gekozen tussen stof of leder, die elk specifieke eigenschappen hebben. Zo lijkt katoen qua prijs de referentiekeuze te zijn, terwijl leer aan bekendheid en adel wint. Leder is ook een materiaal dat lang meegaat, vooral als u geen huisdieren hebt die uw stoel zouden kunnen beschadigen. Als u huisdieren hebt, moet u ervoor zorgen dat ze niet in de buurt van de stoel komen. Afgezien van dit nadeel, is het een uitstekende keuze.

Dan is er nog de ideale maat, die zal afhangen van waar u uw stoel neerzet. U moet ook de beschikbare ruimte bepalen om te weten welke keuze het best bij uw interieur zal passen, zonder het te overbelasten. Een industriële relaxfauteuil neemt veel plaats in, dus is hij ideaal voor grote ruimtes. Als u echter een kleine flat heeft, kies dan voor de industriële clubzetel of de industriële cabrioletstoel. Deze passen beter in uw interieur en brengen toch een authentiek industrieel tintje in uw woning.

Tenslotte is het vanuit esthetisch oogpunt belangrijk om rekening te houden met de uitstraling van andere meubelen die al in uw kamer staan. Uw fauteuil mag namelijk niet worden gezien als een indringer in uw interieur en decoratie. Om dit te doen, moet u kleuren kiezen die passen bij de rest van uw meubilair of decoratie. Als u al twee kleuren in uw woonkamer heeft, kies dan voor een sobere en eenvoudige fauteuil. Kies voor fauteuils van natuurlijke materialen, zoals leer, hout en metaal. De industriële stijl voor uw fauteuils is dus een troef, omdat hij dankzij zijn eenvoud goed bij vele stijlen past.

Vind de juiste vintage fauteuil voor u

Wij bieden fauteuils van verschillende materialen aan. Of ze nu gemaakt zijn van kwaliteitsleer, metaal of stof, elk exemplaar heeft zijn eigen authentieke, designerlook. Metalen fauteuils zijn perfect voor wie zijn woonkamer karakter wil geven. Het ijzeren metaal heeft een zeer unieke uitstraling en een verouderd effect, vooral bij de oranje en ijzeren modellen. En niet voor niets hebben we besloten om een oud metalen vat te recyclen of beter gezegd te herwaarderen. Het vat wordt gedesinfecteerd, gereinigd en ontvet. De metalen plaat wordt vervolgens gesneden en weer in elkaar gezet om het onderstel en de rugleuning van de stoel te vormen. Onze industriële stoelen zullen u verrassen door hun esthetiek en elegantie. Kiest u tenslotte voor een stoffen fauteuil, dan is de keuze zeker de juiste, want stof is een tijdloos materiaal en past zich aan alle soorten omgevingen aan.

En waarom niet van de gelegenheid gebruik maken om uw decoratie te vervolledigen met een salontafel in industriële stijl?

Fauteuils en sofa's

Industriële fauteuils en banken zijn een andere interieur must-have. Fauteuils en de bijbehorende banken zijn zeer comfortabel en dit is te zien aan de afwerking van de gestoffeerde kussens, in tegenstelling tot de ouderwetse stoelen, die esthetisch wel aantrekkelijk zijn, maar niet zo comfortabel om lang op te zitten. Bovendien kunnen sofa's plaats bieden aan meer mensen. Fauteuils bieden gewoonlijk plaats aan één of twee personen, terwijl sofa's plaats bieden aan drie of vier personen. Zo zou een industriële sofa perfect zijn voor een grote familiekamer, terwijl een industriële fauteuil kan worden gebruikt als extra zitplaats in een slaapkamer of woonkamer. Om het model te vinden dat het best bij uw interieur, ruimte en smaak past, kunt u kiezen op basis van de kleur, zitting en materiaal van de bank of fauteuil. De grootte is een andere factor om rekening mee te houden, zodat het niet te omvangrijk is.

Een klantenservice ter jouwer
beschikking
Een high level leveringsdienst, op
palet, voor een maximum veiligheid
Opname mogelijk
in ons magazijn
Veilige betaling