Industriële bijzettafels

Er zijn 11 producten
Toont 1 - 11 van de 11 items
Toont 1 - 11 van de 11 items

Een bijzettafel is een ondergeschikt meubelstuk dat u, in vergelijking met het hoofdmeubel, in staat stelt efficiënter of veelzijdiger te werken. Zo kan de bijzettafel worden gebruikt als tweede bureau wanneer u in de woonkamer andere taken verricht of TV kijkt. Het kan ook uw koffietafel vervangen voor een moment van ontspanning of een koffiepauze.

De voordelen van een bijzettafel

Er zijn verschillende redenen voor het succes van bijzettafels. In de eerste plaats zijn ze esthetisch aantrekkelijk, en dat is voor veel mensen reden genoeg. De beroemdste binnenhuisarchitecten hebben zich vaak laten verleiden door de charme van dit kleine meubelstuk: ieder stelt een bijzettafeltje voor in zijn favoriete stijl, gemaakt van hout, ijzer of kunststof.

Een bijzettafel is ontworpen om dingen op te zetten die u bij de hand wilt hebben, zoals glazen, boeken, een kleine lamp of iets dat de kamer opfleurt als een decoratief object, zoals een vaas. Maar het kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt!

Afhankelijk van het model dat u kiest, is de bijzettafel niet altijd zo praktisch als u zou verwachten. Als u bijvoorbeeld een kleine houten bijzettafel kiest, is deze niet erg stevig en moeilijk te gebruiken als dienblad voor de maaltijd of als computerstandaard, wat de rol zou zijn van een massief houten of metalen tafel. Aan de andere kant zijn kleine, slanke houten tafels nog steeds zeer nuttig als decoratief detail, en geven ze een kamer soms zelfs een bijzondere charme. Zoals reeds gezegd, is het belangrijkste voordeel van de bijzettafel zijn geringe afmetingen. Hierdoor kan hij veelzijdig worden gebruikt: soms kan de bijzettafel worden gebruikt als krukje of salontafel, en soms kan hij worden gebruikt als stoel voor gasten wanneer die ontbreken.

De verschillende soorten bijzettafels

U kunt kiezen voor een vaste bijzettafel, vaak klein van formaat, met de mogelijkheid deze uit te breiden met een of meer andere tafels uit dezelfde collectie. Hij kan ook worden versteld, waardoor u ruimte kunt besparen wanneer u die niet nodig hebt, ideaal voor kleine ruimtes zoals studio's. Er is ook de roltafel, een zeer praktisch opbergmeubel, dat als salontafel of als opbergmeubel kan worden gebruikt, afhankelijk van waar het wordt geplaatst. Tenslotte is er de bijzettafel, die een vierkante of rechthoekige vorm heeft en ook tegen een muur kan worden geplaatst. Het voordeel van deze bijzettafels is dat ze niet veel vloerruimte innemen.

Het gebruikte materiaal

De gebruikte materialen zijn divers. Het kan gaan om exotisch of plaatselijk hout van verschillende soorten, zoals bamboe, acacia, Afrikaanse mahonie, eik, rotan of andere. Voor dit soort meubelen, die meestal klein van formaat zijn, gaat er niets boven exotisch hout of industriële stijl. Dit geeft een authentiek tintje aan uw interieur en decoratie, en is bovendien tijdloos. Bamboe is een uitstekende keuze vanwege zijn lange levensduur, sterkte en eenvoud. Staal en rood ijzer kunnen ook basismaterialen zijn, voor een romantisch tintje, een moment van ontspanning, met een kop koffie of een boek in de hand.

De juiste maat voor uw bijzettafel

Wat de afmetingen betreft, is het belangrijk dat uw tafel groot genoeg is om goed te kunnen worden gebruikt. Maar niet te groot, of het zal te veel ruimte innemen. Daarom is het belangrijk vooraf het doel van uw bijzettafel te bepalen, zodat u weet welke maat het best bij u past. Als u besluit hem in een gang te plaatsen, is het beter een smal exemplaar te kiezen dat gemakkelijk tegen een muur kan worden geplaatst, zodat de doorgang niet onoverzichtelijk wordt. Als u daarentegen een bijzettafeltje bij de salontafels wilt, kunnen deze groter en ronder van vorm zijn. In feite passen deze tafels perfect in het midden van de woonkamer waar gewoonlijk meer ruimte is.H3 : Quelques astuces de déco

Kies voor een salontafel van smeedijzer of geweven hars als u uw hele huis met massief hout hebt ingericht. Dit zal de homogeniteit doorbreken en een eigenzinnige toets geven die zich zeker onderscheidt van de rest van het meubilair. Dit ontwerpidee zorgt ervoor dat uw meubelen elkaar goed doen uitkomen.

Als uw meubilair daarentegen van andere materialen is gemaakt, kan een bijzettafel van exotisch hout het ideale contrast vormen.

Let er echter op dat te grote bijzettafels moeten worden vermeden, omdat zij, zoals de naam al aangeeft, als vervanging dienen. Als zodanig moet het niet het meest imposante meubelstuk zijn, niettegenstaande het aantal mensen dat het zal gebruiken.

Bijzettafeltjes kunnen de ideale oplossing zijn als u een kleine ruimte hebt. Ze kunnen worden gebruikt als thuiskantoor om enkele dossiers te raadplegen alvorens weer aan het werk te gaan.

Ten slotte moet u om veiligheidsredenen kiezen voor ronde of ovale bijzettafels om te voorkomen dat voorbijgangers zich verwonden. Dit geldt vooral als uw tafel in een drukke omgeving staat.

Bij Barak 7 is onze keuze van industriële tafels niet beperkt tot bijzettafels! Ontdek al onze houten en metalen meubelen en waarom niet een mooie fauteuil in industriële stijl toevoegen.

Een klantenservice ter jouwer
beschikking
Een high level leveringsdienst, op
palet, voor een maximum veiligheid
Opname mogelijk
in ons magazijn
Veilige betaling