Industriële decoratie

Er zijn 91 producten
per pagina
Toont 1 - 48 van de 91 items
Toont 1 - 48 van de 91 items

De industriële stijl is al vele jaren een trend. Het succes is te danken aan het feit dat het moderniteit combineert met originele stukken. U hoeft echter niet in een loft in New York te wonen om deze stijl van inrichten in uw huis toe te passen. Hier zijn onze tips voor het bereiken van een industrieel interieur.

Wat is industriële stijl?

Deze stijl herinnert aan het Amerikaanse industriële tijdperk. Geïnspireerd door de huizen die in voormalige fabrieken werden gebouwd, heeft het een ruwe uitstraling die het nuttige en praktische benadrukt. Vaak met rode bakstenen muren, betonnen vloeren of pijpen die opzettelijk indiscreet uit de muren steken, ligt de charme van de industriële stijl in dit authentieke aspect. De meubels zijn solide en overzichtelijk, zonder overbodige versieringen - de hoofdregel van meubelen in industriële stijl is de nadruk te leggen op functionaliteit en duurzaamheid. Brengt een vintage en trendy look in uw huis. 

Kies voor ruwe grondstoffen voor uw interieur

De essentie van de industriële stijl is dat het de voorkeur geeft aan originele materialen in een interieur. Daarom proberen wij, of het nu voor de vloer of de wanden is, zoveel mogelijk de sfeer van fabrieken en werkplaatsen op te roepen door in de decoratie en het meubilair te spelen met materialen. Dit zal een vintage en authentieke look creëren.

  •         Bakstenen of imitatie bakstenen muren

In een industrieel interieur is het heel gebruikelijk om kale structuren aan te treffen, zoals muren zonder plafond. Maar de ster van industriële muurbekleding is baksteen! Als u geen zichtbare bakstenen in uw huis hebt, en u wilt er niets aan doen, kunt u de gemakkelijkste weg kiezen: behang. Tegenwoordig zijn er heel mooie behangsoorten die het uiterlijk van bakstenen muren opmerkelijk goed imiteren. Bovendien kunt u kiezen uit verschillende tinten rode bakstenen en brengt rood kleur in uw interieur en een warme sfeer.

  •          Gebruik metaal in uw decoratie

Of het nu gaat om een industriële spiegel, eerder decoratief en gemaakt van metaal, zichtbare buizen of zelfs een metalen balk, het gebruik van metaal is echt essentieel voor een industriële decoratie. Dit materiaal zal structuur geven aan uw interieur. U kunt ook denken aan het installeren van metalen wenteltrappen en natuurlijk metalen lampen, of het nu in de vorm van hanglampen of vloer- of tafellampen is, verlichting is erg belangrijk bij industriële decoratie. Wat de kleuren betreft, zullen wij hoofdzakelijk opteren voor zwart of grijs metaal. Metalen buizen hangen ook aan de muren, en u kunt ze kopen als decoratie.

  •         Grote ramen om de ruimte te verfraaien

Het voorrecht van industriële decoratie is eenvoud, daarom worden overbodige scheidingswanden weggelaten om de ruimten zoveel mogelijk te luchten. Inderdaad, deze stijl wordt ook gewaardeerd om zijn ruimteopeningen en zijn grote volumes. De kamers worden vaak uit elkaar gehaald en deuren worden verwijderd om een echte industriële loft-look te krijgen. Hierdoor is het gemakkelijker om in de kamers te bewegen en komt er veel meer licht binnen. Als u echter een afscheiding wilt creëren, kies dan voor glas door grote glazen ramen met zwarte metalen randen te plaatsen.

  •         Een geboende betonnen of verouderde parketvloer

Betonnen vloeren genieten ook de voorkeur. U kunt ze dan in de was zetten om ze gemakkelijk schoon te maken. Deze materiaalkeuze in grijze kleuren is niet alleen robuust en elegant, maar kan ook worden gecombineerd met alle decoratieve elementen van de industriële stijl om het fabrieks- en werkplaatsaspect van het interieur te accentueren. Ook de stevigheid van de vloer geeft een indruk van duurzaamheid, op de manier van een industriële fabriek. Om de vloer op te warmen en een gezellige ruimte in uw inrichting te creëren, is een vloerkleed de beste optie.

  •         Grijs en zwarte verf

De industriële stijl staat niet bekend om zijn schreeuwerige kleuren, verre van dat! De enige toegestane kleuren zijn metallic grijs, zwart, bruin en een beetje koper of rood. Toch kunnen een paar interieurdecoratie-accessoires die slim in uw huis zijn aangebracht, de boel opfleuren. In dit geval moet worden gekozen voor kleuren die zijn geïnspireerd op fabrieken en werkplaatsen. Geel, flessengroen of elektrisch blauw kunnen bijvoorbeeld de finishing touch geven aan uw decoratie. U kunt ook denken aan pastelkleuren om zachtheid te brengen in uw interieurdecoratie, wat zal contrasteren met het ruwe aspect van de rest van uw interieur.

  •         Industriële houten en metalen meubelen

Een grote massief houten familie-eettafel met zwart metalen poten is bijvoorbeeld perfect voor een keuken. Aan de opslagzijde zijn houten kratten en metalen kasten precies waar het bij industriële inrichting om gaat. De accessoires van een industrieel ontwerp zijn vaak niet op elkaar afgestemd. Het is bijvoorbeeld gemakkelijk om twee stoelen of twee lampen van verschillende registers te combineren om uw inrichting te verfraaien. Uw meubels kunnen ook van metaal zijn, dus metalen stoelen zijn ook perfect.

Het belang van verlichting

Helderheid is ook belangrijk voor deze stijl van decoratie. Tot de details van een industriële binnenhuisinrichting behoren metalen hanglampen. Deze decoratieve lampen worden boven het werkblad in de keuken of boven de salontafel geplaatst. Ze zijn populair in grijze of zwarte metaalkleuren, soms met houten elementen. Donkere kleuren zoals zwart of metallic grijs verdienen immers altijd de voorkeur voor een authentieke industriële inrichting. Industriële decoratie omvat ook retro gloeilampen met kale gloeidraden. Voor een gezellige sfeer kunt u hanglampen van verschillende afmetingen kiezen of ze op verschillende niveaus plaatsen.

Een klantenservice ter jouwer
beschikking
Een high level leveringsdienst, op
palet, voor een maximum veiligheid
Opname mogelijk
in ons magazijn
Veilige betaling